Olej sezamový
Sezamové semienka - zdroj medi a vápnika. 100 g oleja obsahuje 74,0% z dennej potreby medi, 31,6% horčíka a 35,1% vápnika.
Vzácny sezamolin zaraďuje olej medzi prírodné antioxidanty. Omladzuje bunky, čím sa zvyšuje ich antioxidačná aktivita, ktorá reguluje metabolizmus kyslíka v tele a posilňuje imunitný systém.
Sezamový olej nestráca svoje blahodarné účinky dlhú dobu (osem rokov) vďaka svojej prírodnej účinnú zložku - sezamolu.
Semienka obsahujú fytosteroly - môžu znížiť hladinu, tým že zabezpečuje prirodzenú výmenu cholesterolu.
Sezam tiež obsahuje mangán, nikel, železo.
SEZAMOVÝ OLEJ
- 100% sezamový olej nerafinovaný - vyrobený unikátnou technológiou lisovania prvého výlisku sezamových semien za studena
- 100 gr oleja obsahuje 99,9 % tuku
- prírodný produkt neobsahuje konzervačné a aromatizujúce látky
Sezamový olej vďaka svojmu unikátnemu zloženiu má výrazné preventívne vlastnosti
- vďaka zloženiu vápnika, fosforu, a fytoestrogény, sa odporúča v ľudovej medicíne ako prostriedok na prevenciu osteoporózy
- sezam je výborným regeneračným prostriedkom.
- posilňuje zuby a kosti, kostnú dreň
- podporuje krvotvorbu, krvný systém
- pri anémii, ochoreniach srdcovo - cievneho systému
- lecitín chráni a povzbudzuje mozgovo - miechový systém
- povzbudzuje pamäť
- antidepresívum
- na sliznicu tráviaceho ústrojenstva
- ovplyvňuje činnosť štítnej žľazy, pečene a žlčníka
-
znižuje hladinu cholesterolu v krvi
V kuchyni
- farba od svetlo žltej až po tmavo hnedú v závislosti i od odrody semien, z ktorej bol vyrobený
- olej vyrobený zo surových semien je svetlejší , z prevarených semien je tmavší
- jedna z najstarších korenín
- čínska a thajská špecialita: pridať do misky s medom a sójovou omáčkou
- ideálny pre vyprážanie a fritovanie
- na smaženie mäsa a rýb
- na konzervovanie
- dodá bohatú a lahodnú chuť šalátom, studeným omáčkam
-
na obilninové kaše a cestovinové prílohy
V kozmetike
- používa sa viac ako sto rokov
- čistí hĺbkovo pokožku, hydratuje a dodáva jej zdravý vzhľad
- so sezamovým olejom sa môžeme zbaviť stareckých škvŕn
- chráni pokožku pred starnutím, udržuje ju vláčnu a mladú
- zabraňuje tehotenským striám
- pri ekzémoch a lupienke
- pre starostlivosť o vlasy - lesklé, mäkké a jemné
- chráni pred slnečným žiarením, slanou a chlórovanou vodou
- účinný pri krehkosti a vypadávaní vlasov
- dobre hojí rany a zlomeniny
- zmierňuje bolesti z popálenín
-
masáže utišujú stres a nervoziu
Olej skladujte na chladnom a temnom mieste pri teplote 5 - 20°C.
Po otvorení fľašu uschovajte v chladničke.
Balenie : 100 ml, 250 ml a 500 ml v sklenej fľaši
| balenie | cena bez DPH | cena s DPH |
| 250 ml | 14,17 € | 17,00 € |
| 500 ml | 20,00 € | 24,00 € |
Upozornenie:
Všetky hore uvedené údaje slúžia pre informáciu a poučenie, nenahradzujú akúkoľvek liečbu predpísanú lekárom.
Údaje a informácie sú prevzaté z dostupných zdrojov internetu a z podkladov výrobcu v Ruskej federácii na základe dlhoročných výskumov a skúseností .
|
|
|||||||||

















