Bulgur vysoko výživný a ľahko stráviteľný. Vzhľadom k tomu, že ide o minimálne spracované obilie, obsahuje oveľa viac prospešných látok, oproti napríklad bežne spracovanej pšenici. Má oveľa viac vlákniny a bielkovín ako bežná ryža. Je tiež významným zdrojom horčíka, železa, kyseliny listovej a mangánu. Bulgur má nižšiu kalorickú hodnotu než napríklad quinoa.
Príprava:
1. Na panvici:
Na panvicu dáme rozohriať trochu oleja alebo masla. Vysypeme obsah balenia , opražíme cca 2-3 minuty a zalejeme vodou 300ml (pridáme bujon , osolíme) . Varime za stáleho miešania 25-30 minut.
2. Multifunkčný hrniec /pomalý líný hrniec/:
Obsah balenia vysypeme do nádoby, osolíme , pridáme 300 ml vody a varíme pomaly 20-25 minút.
3. V hrnci :
Do 300 ml vriacej vody (+bujon alebo soľ) vysypeme obsah balenia a varíme na miernom ohni cca 25-30 minút. Pravidelne premiešame do úplného vyvretia vody. Na konci varenia dochutiť a premiešať.
Zloženie : paprika, bulgur, cibuľa, paradajka, kôpor, mrkva, petržlen, cesnak, bazalka, sušené bylinky, zelenina, bylinky
Výrobca: Raisad, Petrohrad, Rusko
Obsah: 125 g
2 porcie